dijous, 25 de novembre del 2021

A FAVOR DE L'ESCOLA I LA LLENGUA CATALANES

Des del MRP del Garraf i del Baix Penedès, us volem fer arribar el manifest que ha publicat la FMRPC A FAVOR DE L'ESCOLA I LA LLENGUA CATALANES.

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya ens posicionem a favor de l'escola catalana i en català, tal i com venim fent al llarg dels anys.

La immersió lingüística ha estat i és un model d'èxit educatiu i de cohesió social.

Els resultats de les competències lingüístiques a Catalunya ens mostren un grau d'assoliment d'ambdues llengües per sobre de la mitjana de l'Estat.

Creiem en l'autonomia de centres, que ens permet flexibilitzar l'acció educativa per adaptar-nos a les diverses circumstàncies, tot garantint el ple domini de les dues llengües en acabar l'escolaritat obligatòria.

Les dades recents sobre l'ús de la llengua catalana ens posen de Manifest que la llengua que cal enfortir és la catalana. Per tot això, instem a centres educatius i docents a seguir construint el model d'escola catalana, com hem estat fent fins ara, mantenint i reforçant el nostre compromís amb la llengua i societat catalanes.

L'administració ha de garantir i posar els mitjans per a preservar la bona feina que s'està realitzant en tots els àmbits educatius.


Dimarts 23 de novembre de 2021
Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada